Geri

Eğitim hassas ve gerekli zamanda verilmesi gereken bir kazanımdır. Doğru zamanda, doğru yöntemler ve doğru eğitimcilerle yapılmayan bir eğitimin telafisi mümkün değildir. Bu sebeple nitelikli öğretmen eğitimin mihenk taşı yani en önemli ölçütüdür.

Öncelikle biz Duayen Kalemler olarak, alanında deneyimli ve mesleğinde duayen olmuş öğretmenlerle eğitim veriyoruz.

Her öğrencinin bireysel farklılıkları olduğunun bilincinde olarak öğretimi öğrencinin durumuna göre ya bire bir özel ders şeklinde veya en fazla 3 kişilik gruplar halinde yapıyoruz. Öğrencinin kalabalıklar içinde kaybolmaması ve gerçek potansiyelinin açığa çıkmasının buna bağlı olduğunu düşünüyoruz.

Kurumumuza kayıt olan öğrencinin ders programı oluşturulmadan önce kendisine “Bilgi Ölçme Sınavı” yapılır. Sınav sonucuna göre öğrencinin hangi programı alınacağına karar verilir. Öğrencimiz sınav sonucuna göre ya üç kişilik sınıf grubuna alınır ya da öğrencimize sadece bire bir özel ders verilir.

Öğrencinin durumu netleşince öğretmen ve öğrenciler arasında bir toplantı yapılır. Öğrenci ve velilerin talepleri alınır. Bu talepler doğrultusunda ders programı ayarlanır. Öğrencinin hedefi ve izlenecek strateji doğrultusunda plan yapılır.

Her öğrencinin kurumumuza gelmeden önceki akademik durumu farklıdır. Aynı zamanda öğrenme hızı, öğrenme yöntemi gibi bilişsel yeteneklerinin yanında başarıda önemli etkisi olan, duygusal zeka olarak ifade edilen azim, kararlılık, istikrar gibi temel becerileri de farklı özellik gösterir. Öğrencinin bu becerileri tespit edildikten sonra öğrenciye uygun bir öğretim stratejisi branş öğretmeni tarafından belirlenir ve yıl boyu bu plan dahilinde öğretim yapılır.